31 Temmuz 2015 Cuma

***KIZILCIKLAR***




Kızılcıklar oldu mu
Selelere doldu mu :)
Bu türküyü bilmeyen varmıdır acaba...Bu arada kızılcıklar olmuş.. Bugün pazar da denk geldi bana nasıl mutlu oldum...
Gelelim kızılcığın faydalarına...
Kızılcıkta bol miktarda c vitamini vardır.. Hatta portakaldan 2 kat fazla vitamin..
Buda vücudumuz için ne kadar faydalı olduğunu bir kez daha gösteriyor...Ben genelde kızılcık suyu yapmak için alırım..Ama marmelatıda çok lezzetli oluyor.. :)


Sizde pazarda manavda yol kenarında denk gelirse mutlaka zamanı kısıtlı olan bu meyvenin tadına bakın.. Ayrıca kışlık için dolaplarınızda çiğden saklayabilirsiniz
Ayda'dan sevgiler..

30 Temmuz 2015 Perşembe

***BAZEN İÇİMİZDEKİLERİDE HAVALANDIRMAK LAZIM GÜVELENMESİN DİYE***



Bu aralar o kadar kızıyorum ki kendime.... Etrafımda dönen bütün olumsuzlukları mıknatıs gibi çekiyorum üzerime... Nasıl oluyor da ben kendimi bunca negatifliğin için de buluyorum.. 
Çok mu özveriliyim arkadaşlık ilişkilerimde, kendimden çok fazla mı veriyorum diye hep merak etmişimdir... Ama son zamanlar da anladım ki evet fazla hep fazla veriyorum...
Ama artık bu posttan sonra daha dikkatli olacağım... 
Artık sadece kötü günlerinde omzumu ağlamak için kullanan arkadaşlar istemiyorum etrafımda..  Ben dostlarımı arkadaşlarımı iyi günlerinde de yanımda görmek isterim..
Çünkü bende insanım dinlemekten yoruluyorum bazen.... Verecek akıl da kalmadı.. Eee eleştirince de hoş karşılanmıyor.. Ne diiim o zaman sana güzel kardeşim git dipsiz bir kuyuya anlat...
Yani böyle işte bloğum nasıl sa sen bana cevap veremezsin bende sana anlatayım içimden geçenleri...:)
Uzun zamandır kafam bunlarla doluydu işte. Bugün canım arkadaşım bircan ile de konuşunca bunları .. O da dedi ki ağlama duvarımıyız biz...
Neyse ben içimi döktüm rahatladım artık daha dikkatli olurum...
Eeee bazen içimizdekileri havalandırmak lazım güvelenmesin diye....
Ayda' dan sevgiler...

28 Temmuz 2015 Salı

***TARİF***EV YAPIMI ERİK SUYU***

ERİK SUYU


Yaz gelince ben ev yapımı içeceklere çok önem veriyorum.. Erik suyu da bunlardan biri.. 
Sizde tam mevsimindeyken çeşitli meyveleri karıştırıp kendinize özel içecekler yaratabilirsiniz.Ben bu seferlik erik kullandım. Ama daha önce denedim erik-vişne, vişne-kızılcık birbirine çok yakışıyor... Yapımı basit..
1 kilo erik için 5 litre su ekleyin ve kaynamaya bırakın.. Erikler iyice yumuşayıp dağılınca ocağın altını kapatıp ılımaya bırakın.. Ilındıktan sonra sık delikli bir süzgeçten geçirin ki posasıda suyunda kalsın :) daha sonra damak zevkinize göre şeker ilave edebilirsiniz :) 
İşte bu kadar basit..
Aklımdayken söyleyeyim...Şu anda saydığım meyvelerin tam zamanı pazardan tazecik alıp buzluğunuz da kış içinde saklayabilirsiniz :)
Görüşmek üzere 


Beni instagramdan takip etmek için






27 Temmuz 2015 Pazartesi

***MUTLU HAFTALAR***




Günaydın 

mutlu haftalar Neşe dolu bütün islerimizin rast gittiği ve çabucak geçen mutlu bir hafta beklesin bizi. Her ne var sa hayalini kurduğumuz bu adım daha yaklasalim ona bir adım daha mutlu olalım.. çiçekler halamin bahçesinden.. Bayram tatilinde çekmiştim :) Paylaşmadan edemedin :)Bambaşka yazılarda görüşürüz...


Beni instagram hesabımdan takip etmek için








26 Temmuz 2015 Pazar

***TAVSİYE***ÖZER HİSAR AYRANI***



ÖZER HİSAR AYRANI
Ve bu bir efsane arkadaşlar :)Balıkesir'e gelipte tadını beğenmeyen görmedim. Ben her gittiğimde mutlaka içerim öyle dönerim. Aslında Balıkesir diyince herkesin aklına Höşmerim, kolonya,kaymak gibi şeyler gelir.. Ama bunu asla es geçmeyin.. :) Hiçbir ayranda bulamadığım bir lezzet var içinde ... Sınırlı sayıda üretilir ve en çok simite yakışır :) 


Sadece bunun için bile Balıkesir'e gidilebilir.... Şimdiden 
AFİYET OLSUN :)

***GEZİ*** ***ESKİ BALIKESİR SOKAKLARI***

BALIKESİR GEZİMİZ
Bu bayram ailemizin yanına Balıkesir'e gittik...Ben her zaman Balıkesir'i çok sevmişimdir... Bana sıcak samimi bir şehir gibi gelir..Gerçi her şey gibi zamanın kaosuna ayak uydursa da bazı yapılar hala çok güzel.. Bunlardan en önemlisi aşağıda görülen şadırvandır.. Hakkında bilinen 1907-1908 tarihlerinde yapıldığı ve şuanda bulunduğu yerin 2. yeri olduğu..Ama şöyle bir şey var ki Şadırvan benim dönemimdeki gençler arasında çok önemlidir.Çünkü biz doğuştan cep telefonu olan gençlerden değildik. Bizim hayatımıza cep telefonu çok sonradan girdi :) Biz o yüzden arkadaşlarımızla şadırvan önünde buluşurduk :) 


Bu arkamda gördüğünüz yer de saat kulesi kocaman bir yokuşun ortasında durur :)Eskiler koca saat derler :)

Aslında ilk hali Galata kulesine benziyormuş. Ama büyük Balıkesir depreminden sonra tadilatla bu hali almış..

Burasıda Saat Kulesinin hemen yanındaki Eski Ziraat Bankası..Görünce merdivenlerine çıkmadan yapamadım :)





25 Temmuz 2015 Cumartesi

***TARİF***SOĞUK KAHVE***



SOĞUK KAHVE


Merhabalar herkese... Bugün ilk kez evde denediğim bir tarifle geldim buraya :) Daha önceleri kahve mekanlarında ictiğim , ya da marketlerden aldığım bir icecekti.. Damak zevkime çok güvenirim... Bu yüzden internetten araştırma gereği duymadan mutfağa daldım....
Ben 3 kişilik yaptım. Siz ölcüyü arttirip eksiltebilirsiniz...

MALZEMELER
  • 3 Su bardağı soğuk süt
  • 3 Yemek kaşığı çözülebilir kahve ( bildiğin nescafe :))
  • 3 Tatlı kaşığı şeker
  • 1 Paket krem şanti
  • 3 Top vanilyalı dondurma 


Bütün malzemeleri bir kap içerisinde 2 dakika blenderdan geçiriyoruz..Ben sürahi kullandım :) Daha sonra köpüğü başka bir kaba alın..Bardaklara koyduktan sonra köpüğü bardaklara ekleyin :) 
AFİYET OLSUN...
İnstagram hesabımdan da takip edebilirsiniz




24 Temmuz 2015 Cuma

***TAVSİYE***MENENGİÇ KAHVESİ***

MENENGİÇ KAHVESİ


Ben tam bir kahve tiryakisiyim... Kahve ve çeşitlerini denemek benim için büyük bir haz. .
Bugün kahvemi içmek için Balıkesir Yay/ada Avm deki Gönül Kahvesi ne uğradım. Ve tercihim Menengic Kahvesi oldu :) Bilmeyenler için anlatıyorum menengic denen şey aslında citlenbik...
Citlenbik işte bu küçük meyveler.. :)Bu minik toplar öğütülerek hazırlanıyor... Kahvesini klasik Türk kahvesi ile kiyaslarsak daha kıvamlı ve daha yağlı...
Ama aromasını beğenirsiniz diye düşünüyorum...Gerçi beğenmezseniz de en azından denemiş olursunuz😊
Şimdiden afiyet olsun....

17 Temmuz 2015 Cuma

***MUTLU BAYRAMLAR***





Herkese merhabalar :)
Sizi bilmem ama ben her bayram çocuk gibi olurum :)Bugünde af edersiniz birazcık çocukluğum üzerimde....
Hepimize musmutlu şeker tadında bir bayram diliyorum....Küçüklerin gözlerinden büyüklerin ellerinden ortancaların yanaklarından öperim :)
İYİ BAYRAMLAR...
Ayda'dan Sevgiler

11 Temmuz 2015 Cumartesi

***CİLT BAKIMI***ORIFLAME OPTIMALS YÜZ MASKESİ VE LOSYONU





ORIFLAME OPTIMALS YÜZ MASKESİ VE LOSYONU


Herkese merhaba...
Bugün bir süredir kullandığım ve memnun kaldığım maske ve losyondan bahsedeceğim... Ürünler bir İsveç markası olan Oriflame ait..
Öncelikle maskeden başlayalım. Ben soyulan maske kullanmayı çok sevmiyorum yada benim sevebileceğim bir maske henüz karşıma çıkmadı diyelim. O yüzden bu maske benim kriterlerime uyuyor :) Haftada 1-2 kez temizlenmiş cilde  krem sürer gibi sürüyorsunuz.. 10-15 dakika bekleyip ılık su ile temizliyorsunuz... Cildinizdeki arınmayı o an gözle göreceksiniz.Maske tüm cilt tiplerine uygun.. Ben yağlı bir cilde sahibim. Benim yüzümde herhangi parlama yağlanma yapmadı..
Gelelim losyona..İşin bence  en güzel kısmı bu :) losyonu her gün günlük cilt bakımı olarak uygulayabilirsiniz.Ayrıca SPF 15 içeriyor. Buda bizi güneşin zararlı ışınlarına karşı korumaya alıyor. Umarım denersiniz ve memnun kalırsınız.Ben 1 aydır kullanıyorum. O yüzden bu yazıyı şimdi yazmayı uygun buldum :)
Kullandığınızda olumlu-olumsuz geri dönüş yaparsınız sevinirim.. Bilgiler paylaştıkça çoğalır..
Görüşmek üzere..
Ayda'dan Sevgiler...


9 Temmuz 2015 Perşembe

***TARİF*** MERCİMEK KÖFTESİ***

MERCİMEK KÖFTESİ


Herkese merhabalar...
Bugün size Antep yöresine ait bir lezzet tarifi veriyorum..Sanırım mercimek köftesi sevmeyen yoktur..Benim zaman zaman ciddi anlamda canım ister..Tıpkı turşu gibi düşünce bile ağzım sulanır :)Yapımı çok basit...

MALZEMELER
  • 1su bardağı mercimek
  • 1.5 su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • 1 büyük boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet nane
  • İsteğe bağlı miktarda yeşil soğan
  • limon ve limon tuzu
  • Tuz,pul biber,sumak (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
Öncelikle yıkadığımız mercimekleri üzerini geçecek kadar su ile tencereye alıyoruz ve mercimekler yumuşayana kadar haşlıyoruz.Daha sonra ocağın altını kapatıp mercimeklerin üzerine bulgurumuzu ilave edip demlenmeye bırakıyoruz. Başka bir tencereye zeytin yağı ve ince ince doğradığımız soğanı alıp güzelce kavuruyoruz. Üzerine salçalarımızı ilave ediyoruz.Daha sonra demlenmiş mercimeklerimizin üzerine bu salçalı karışımı döküyoruz. Tuz,limon veya limon tuzunu ilave edip yoğurmaya başlıyoruz...Yıkayıp ince ince doğradığımız yeşillik ve baharatlarımızı da katıp biraz daha yoğuruyoruz.Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçaları resimde görüldüğü gibi şeklini veriyoruz. Siz burada hayal gücünüzü de kullanabilirsiniz. Ben daha önce minik minik toplarda yaptım oda gayet şık oldu :)Geriye sadece yemek kaldı ...
...AFİYET OLSUN...

8 Temmuz 2015 Çarşamba

***TARİF*** NİŞASTALI KURABİYE**

NİŞASTALI KURABİYE
Ben canım sıkıldığında kendimi mutfağa verenlerdenim..Bugünde çok yakın bir arkadaşım boşanıyor ve ben yanında olamıyorum diye attım kendimi mutfağa..Ve karşınızda nişastalı kurabiye..Hemen hemen herkes bu tarifi bilir ve uygular..Ama herkes kendi yorumunu katar tarife... Buda benim yorumum...
MALZEMELER
  • 1 Su bardağı pudra şekeri
  • 1 Paket margarin veya tereyağ ( oda sıcaklığında )
  • 4 Yemek kaşığı un
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya
  • Aldığı kadar buğday nişastası
ÜZERİNE
  • Tarçın
Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken sadece un miktarı 4 kaşıktan fazla koyulmayacak. Ve hamurun kıvamı nişasta ile sağlanacak. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz... Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tepsimize diziyoruz. Üzerine bıçak ile kesik atıyoruz. Kurabiyelerimize tarçın serpip 75 dereceye ayarladığımız fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz... soğuduktan sonra tepsimizden alıp servis tabağına alabilirsiniz...
AFİYET OLSUN :)
Beni ve yaptıklarımı instagram hesabımdan da takip edebilirsiniz

1 Temmuz 2015 Çarşamba

***TARİF***BÖRÜLCE SALLAMASI***

BÖRÜLCE SALLAMASI
Herkese merhabalar:) Bugün size biz egelilerin yaz gelince sofralarımızda olmazsa olmazlarımızdan Börülce sallamasının tarifini ve faydalarını anlatacağım. Börülce sallaması Balıkesir 'e ait bir lezzet. Bununda altını çizmeden geçemeyeceğim :)
Börülce göbeği koyu renkli olduğu için Karnıkara da denilen, fasulyeye benzer bir bitki olan, C vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebzedir. 
Börülcenin sağlığa faydaları neler?

• Tüm kurubaklagiller gibi börülce de içerdiği yüksek lif oranı sayesinde kolesterol üzerinde olumlu etkisi vardır.

• Yüksek lif oranı nedeniyle kandaki insülin seviyesine olumlu etki yapar.

• Yüksek lif oranı nedeni ile kabızlık problemine engel olur.

• Yüksek protein oranı, demir ve potasyum açısından zengin bir yiyecek olması börülcenin diyetimizde yer alması açısından önemlidir.

• Özellikle bahar ve yaz aylarında taze börülce tüketilmesi, kış aylarında ise diğer baklagillerle dönüşümlü olarak kuru börülce kullanılması diyetinizin zenginliği ve çeşitliliği için önemlidir.
Taze börülceyi sebze yemeği gibi pişirebilirsiniz, birazdan size anlatacağım gibi sallamasını yapabilirsiniz...Tarhana çorbasının içine bile biraz haşlanmış börülce  attığınızda tadına doymayacağınızı düşünüyorum :)
BÖRÜLCE SALLAMASI 
  • Yarım kilo taze börülce
  • Limon suyu
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Zeytin yağı
 Tenceremize bol miktarda su koyup kaynaya bırakıyoruz.Daha sonra da börülcelerimizi ayıklıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken börülce üzerindeki küçük delikler.Bunlar minik kurtların yuvaları olabilir :) Daha sonra  tencerede kaynayan suya börülcelerimizi atıyoruz ve yumuşayana kadar haşlıyoruz.Daha sonra haşlanmış börülceleri süzüp üzerinden biraz soğuk su geçiyoruz. ve soğumaya bırakıyoruz. Başka bir kabın içerisinde limon,rendelenmiş sarımsak tuz ve zeytinyağı ile bol bir sos hazırlıyoruz.Burda  ölçü vermedim damak zevki önemli ama bence bol sarımsak ve limonlu sos her zaman daha lezzetli oluyor
Yemekten birkaç saat önce hazırlanıp  sosu içine iyice çektiğinde Börülce Sallamamız hazır :) Afiyet olsun :)