29 Eylül 2015 Salı

***TARİF***GÜLLAÇ SARMA***

Herkese merhabalar....

Bugün mutfakta ramazandan kalan 4 adet güllaç yaprağı ile güllaç sarma yaptım....
...
Malzemeler:
4 adet Güllaç yaprağı
Yarım kilo süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket vanilya
Ceviz
...
Öncelikle süt ve şekeri ocaģa alıyoruz.. ben uht süt olduğu için kaynatmiyorum. ..Sadece şeker eriyene kadar ılıtıyorum. Sonra bir büyük tepsi içinde güllaç yapragimizi alıyoruz üzerine kepçe yardımıyla süt döküyoruz. Güllaç yumusadiğinda üzerine ceviz serpistirip gül böreği sarar gibi sarıyoruz... Diğer 3 yaprağı da bu şekilde sardıktan sonra tencere dibinde kalan sütü güllaçlarimizin üzerine döküyoruz...
Buzdolabında 2 3 saat dinlendikten sonra afiyetle yiyoruz....
Ayda'dan Sevgiler...

28 Eylül 2015 Pazartesi

***TAVSİYE***DR.OETKER MUG CAKE***

Herkese merhabalar

Bayanlar çok iyi bilecektir.. Biz kadınlar özel günlerinde çok ciddi tatlı krizlerine girebilirleriz..Kendi adıma konuşayım ben bu dönemde gerçekten nutella kavanozuna düsebilirim.. Şimdi ise mug cake yaparak bu dönemde kendimi rahatlatiyorum ... Biliyorsunuz tüp bebek durumu yüzünden kilo almamam lazım ama ara sıra kaçamak yapmaktan zarar gelmez sanırım
Dr.oetker  mug cake 50 saniyede mikrodalga fırında pişiyor. . Tadı browniye benziyor.
Denedim  gerçekten çok lezzetli..Şimdi bana mikrodalga çok zararlı, radyasyon saçıyor diyebilirsiniz.. Ama emin olun elimizdeki akilli telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar da en az mikrodalga fırın kadar zararlı :) 
... denerseniz  yada denediyseniz yorumlarınızı beklerim...
Ayda'dan Sevgiler. .

24 Eylül 2015 Perşembe

***KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN***


Son bir haftadır temizlikler,tatlılar derken bayrama kavuştuk...
Eveeeettt bütün hazırlıklar tamamsa artık bayrama geçebiliriz :)
Herkesin bayramı kutlu olsun.. Nice nice mutlu bayramlar diliyorum..
Bu bayramdaki en büyük dileğim artık vatanımın üzerindeki kara bulutlar dağılsın..
Güzel günler göreceğiz umuduyla...
Ayda'dan Sevgiler..

Beni instagram hesabımdan takip etmek 




18 Eylül 2015 Cuma

***HEDİYE*** KIMBERLEY FREEAMAN/KOR ADASI***


Herkese merhabalar...
Dün gelen bir kargo beni çok mutlu etti.. Hele içinden kitap çıkınca sevincim 2 ye 3 e katlandı diyebilirim :)
Beyaz balina yayın dağıtım bana Kimberley Freeman 'nın Kor Adası adlı son kitabını göndermiş.. Çok teşekkür ediyorum. Kitabı okumaya başlıyorum..  Bittiğinde detaylı yorumlamasını yine bloğumdan paylaşırım..
Ayda'dan Sevgiler
Beni instagram üzerinden takip etmek için 


16 Eylül 2015 Çarşamba

***YENİ BİR HAYAT***TÜP BEBEK YOLCULUĞU***2

Size daha önceki infertilite günlüğüm 1 adlı yazıda tüp bebek hikayem ve yolculuğumu anlatmıştım. Ve bu yazımdan sonra çok güzel geri dönüşler aldım ve aynı başlık altında devam eden süreceği yazacağımı söylemiştim.

Bu ay reglimin  2. gününde hastaneye gittik.Ben her şey bitti iğnelere başlayacağız derken sis(sulu ultrason) adında bir ultrason yapılacağını öğrendim.
Ama öncesinde yasmin adlı doğum kontrol hapına ve Folidoce adli folik asit,b12 vitaminine başladım. Başta doğum kontrol hapını neden verdiklerini düşündüm durdum. Ama sonunda öğrendim.Kist oluşmaması içinmiş.
Regl bitiş günümün ertesinde sis çekilmek için hastanenin yolunu tuttuk. Bir gece öncesinde de yatmadan önce kullanmam için bir dilaltı hapı verdiler..
Sis çekilirken çok acımadı. Yaşayanlar bilir tıpkı aşılama işlemi gibi.Ama ertesinde 2 gün karın ağrısı ve gaz sancısı çektim.Çok şükür ki herşey yolunda.. Tabi ki 4 günde tetra isimli antibiyotiği kullandım.
Gelelim şimdiye 1 ekim günü yasmini son kez kullanacağım. Ve hemen ardında regl olup 2. günü hastanenin yolunu tutacağım.
Bu son işlemlerdi..Doktorum ekim ayı başında iğnelere başlıyoruz. Psikolojini topla gel dedi :)
Ben tedavime izmitte başladım. Daha sonra tayinimiz çıkınca İzmirin Aliağa ilçesinin yolunu tuttuk :) Şu anda Tedavim Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezinde devam ediyor.Doktorlarım ve hemşireler bu iş için özel eğitim almışlar ve sizin sakinleşmeniz için ellerinden geleni yapıyorlar.  Özellikle Semra Hemşire.. Her soruma bıkmadan usanmadan öğretmen sabrıyla cevap veriyor.. :) 
Onlara buradan koskocaman bir teşekkür ediyorum.


***İZMİR ANNELERİ***


Herkese merhabalar,
Uzun zamandır ülke gündemi yüzünden canım çok sıkkındı..İnanın içtiğim kahveden bile keyif almıyordum.
Ama hayatımız bir şekilde devam ediyor.. 
Geçtiğimiz hafta Folkart Towers'ta İzmir annelerinin etkinliğine davetliydik.Kendileri ile ilk orada tanıştım. Bu yıl ikincisi düzenleneniyormuş. Biz çok keyifli zaman geçirdik.Sibel Hanım ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum.










7 Eylül 2015 Pazartesi

***KONUŞSAM ÇARESİ YOK,SUSSAM GÖNLÜM RAZI DEĞİL***


Dünden beri duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum.. Ama çoğu zaman öfkeliyim,çoğu zaman kızgın...
Gencecik anakuzuları vatan toprağında şehit düştüler...Annelerinin yürekleri yandı yine.. Dün bir yerde okudum çok hoşuma gitti
'' Şehitler ölmez diyorsunuz ya.. Sorun bakalım annesine,babasına karısına,çocuğuna... Ölüyor mu ölmüyor mu''
Ne kadar da doğru...
Benim ailemde çok fazla askeri personel var. O yüzden kulağım gözüm haberlerde canımız yanmasın diye dua ettikçe birilerinin canları yanıyor.
Allah herkese sabırlar versin..
Tek dileğim şu Türk milleti gözünü açsın artık.
BAŞIMIZ SAĞOLSUN


3 Eylül 2015 Perşembe

PANTENE ALTIN KELEBEK ÖDÜLLERİ’NE GERİ SAYIM HEYECANI BAŞLADI!


Televizyon ve müzik dünyasının en iyilerinin ödüllendirildiği Altın Kelebek Ödülleri, bu kez Pantene sponsorluğunda organize ediliyor. 42.’si düzenlenecek olan Pantene Altın Kelebek Ödülleri, bu yıl da sanat camiasının önemli isimlerini bir araya getirecek. Kırmızı Halı’dan sahneye kadarki süreçte sürprizlerin yaşanacağı, yıldızlar geçidine dönüşecek olan tören, birçok yeniliğe ve ilklere de ev sahipliği yapacak.
Yıldızı Parlayanlar onlar oldu
Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde bu yıl yeni bir kategori daha var: “Pantene Yıldızı Parlayanlar”. Senelerdir saç bakımına getirdiği yeniliklerle Türkiye’de ve dünyada öne çıkan Pantene, bu özel gece için ise Türkiye’nin yıldızı parlayan genç isimlerine eşlik ediyor olacak. 42 yıllık Altın Kelebek tarihinde bu yıl ilk kez verilecek “Pantene Yıldızı Parlayanlar” ödülünün sahipleri Hande Erçel, Bensu Soral ve Nilay Deniz oldu.
Gecenin yıldızı sen ol, Pantene saçının farkını kırmızı halıda da göster! 
42. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde televizyon ve müzik dünyasının en iyileri senin vereceğin oylarla parlayacak! www.pantenealtinkelebekodulleri.com’a gir ve sen de en sevdiğin sanatçılara oyunu ver. Ayrıca “benim de saçlarım güçlü ve sağlıklı görünüyor” diyorsan, “Gecenin Yıldızı Ol” kısmına başvur. Kişisel bilgilerini gir ve fotoğrafını yükle. Pantene Altın Kelebek Özel Jürisi’nin seçimleriyle bu büyülü gecede benzersiz deneyimler yaşayacak 15 şanslı kişiden biri de sen ol! Üstelik kendini bir yıldız gibi hissedeceğin gecede, sahne arkasında yıldızların heyecanına tanık olma ve en sevdiğin sanatçıya sahnede ödülünü verme şansı yakala. Pantene saçının farkını kırmızı halıda da göster!
Bu heyecanı kaçırma!
Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet, Kanal D ve Pantene’in ev sahipliği yapacağı Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni, 4 Ekim Pazar akşamı Kanal D’den canlı olarak yayınlanacak.
www.pantenealtinkelebekodulleri.com
#pantenealtınkelebek
Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni’nin tanıtım filmi  ve kamera arkası görüntüleri için tıkla.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

1 Eylül 2015 Salı

***ÇANTAMDA NE VAR***



Son zamanlarda çok yaygın olan çantamda ne var modasına bende uydum:).. Bugün size çantam da neler var onları göstereceğim. Çantamı en son pazar gün kullandım.. İçinden telefonum,tabletim ve su şişem dışında hiç bir şey çıkmadı. Şİmdi tek tek içindekileri inceleyelim

Çantam Puma markasının Ferrari serisine ait.Çok büyük çok kullanışlı bende severek kullanıyorum...Cüzdanımda ege çanta ve ayakkabı dan. Oda çok gözlü ve kullanışlı..

Blog yazmaya başladığımdan beri çantamda mutlaka not defteri ve kalem taşıyorum.. Bazen aklıma gelenleri de karalıyorum..Bazende alınacaklar listesi hazırlıyorum :)

Güneş gözlüklerim Staff..Geçen sene indirimden almıştım:)

Bu kitaba yeni başladım. Victoria Van Tıem ait.. Bazıları kalbini Dinler. Okumayı bitirdiğimde yazısını da yazarım. 

Bozuk para cüzdanım Lcw'dan.. Dışındaki triko dokuyu çok seviyorum. Oda çantamın olmaz sa olmazlarından :)

Kulaklığım,selpak mentollü ve pet kutusu.. Bu kutuyu rossmann mağazasından almıştım.


Çantamda mutlaka sakız taşırım.. First sensations karpuz aramolısı favorim :) ve tabikiii ayna :)

Ve geldik sonuna... Ben çok fazla makyaj malzemesi taşımam yanımda..Evden yaparken çıkarım gün içinde çok fazla tazeleme ihtiyacı da duymam ama mutlaka yanıma lipbalm yada dudak parlatıcısı alırım. Niveanın fruity shine olan lipbalmı çok seviyorum ama bitmek üzere :( Benriye ait el kremi bunu gratisten almıştım. Oda çantamda olur sürekli.Cam törpümde Gratisten.. Nivea lip butterı da Gratisten cumartesi günü aldım hemen çantama attım :)Evde sepette beklemesin beni diye..Oriflame dudak parlatıcısı hemde yine karpuz aromalı.. Bu ürünüde çok severim. Verdiği parlaklığıda seviyorum..

Şimdi anladım neden çoğu zaman büyük çantalar kullandığımı.. Ne çok şey taşıyormuşum ben içinde :)

Sevgiler Ayda 'dan...
















***HOŞGELDİN EYLÜL***


Bu aralar zaman o kadar hızlı geçiyor ki haftanın başını unutmadan sonu geliyor.... Sabah telefonuma baktığımda öyle bir şaşkınlık yaşadım ki aaaaa 1 eylül olmuş :)
Bir kaç gündür kışlık yapma derdine düştüm :) Yaptım bitirdim hepsini. Kışa hazırız..

Daha önceki yazım olan infertilite günlüğüm ile ilgili yazıyı okumuştunuz (tık tık tık ).. 2 Gün içinde hastaneye gidiyoruz.. Umarım herkesin hüzün ve yaprak dökümü dedikleri ay, benim için umut olur...

O yüzden korkmuyorum senden Eylül :)
Ayda'da Sevgiler