31 Mayıs 2016 Salı

***GEBELİĞİM DE 34.HAFTA***

Herkese merhabalar 

34.haftayı artık bitirip sona doğru yaklaşıyoruz. Büyük bir heyecan yaşıyoruz. Eşim ve bende merakla heyecanla bekliyoruz oğlumuzun doğumunu. 34.haftada kramplarım aynen devam ediyor hatta bu hafta içinde giren bir krampın acısından eşim bile uyandı. Wc nöbetlerinde de değişen bir şey yok .Aynen koşturmaya devam. Bu hafta kasıklarımda ki baskıyı daha çok hissediyorum. Ağırlaştığı için mi yoksa doğuma mı hazırlanıyor bilmiyorum ama baskı her geçen gün daha da artıyor. Bunu 35.hafta doktor kontrolününde öğreneceğiz. Ama bence ağırlaştığı için çünkü artık o bezelye değil bir bal kabağı.
Bu haftalar da hareketlerinde de azalma oluyormuş. Tabi ben bunu öğrenene kadar biraz panik oldum çünkü neredeyse koca bir gün hareket etmedi.. Yeri daraldığı için hareketlerde de azalma olurmuş.

Bu hafta oğlumuzun beşiği geldi kuruldu. Ve ben itiraf ediyorum ilk gün odaya her girdiğimde ağladım. Çünkü yıllardır bir çocuğumuz olsun diye koşturduk şimdi bizim evde bir beşik vardı. Buna ağlanmaz mı hiç :) Dolabı beşiği her şeyi hazır. Giysileri çarşafları her şeyi yıkandı yerine yerleşti. 

Bu arada hastane çantasını da hazırladık. Acil durumlar için odasında bizi bekliyor :)
Eşimin çalışma saatlerinden dolayı sürekli evde olması ve herseyi beraber yapmakta beni çok mutlu ediyor. En sevdiğim zamanlar ise beraber simitli kahvaltı keyiflerimiz.
Ve hafta sonumuz. Arkadaşlarımız ile birlikte Kösten koyuna gittik... Herkes inatla bunların son gezilerim olduğunu söylese de bende inatla eve kapanmayacağı mı söylüyorum. Bakalım kim haklı çıkacak :)





Ayda'dan Sevgiler


30 Mayıs 2016 Pazartesi

***HASTANE ÇANTASI**


        
Uzun uzun araştırmalar ve doğum yapan arkadaşlarımla konuştuktan sonra hastane çantasına neler koyacaklarımın listesi hazırdı. Dediğim gibi uzun bir araştırma yaptım ve nette bir sürü liste ile karşılaştım. Hatta bazı listeler de canınız sıkılmasın kitap dergi alın yanınıza gibi yorumlar da gördüm :) Sanırım yeni doğum yapmış bir kadının pek canının sıkılmasına fırsat kalmaz :) Neyse ki ben bu listelerden uzak durarak mantık çevresinde ilerledim :)Her şey yıkanmış ve hazırdı zaten.   Geriye sadece bunları çantaya yerleştirmek kaldı. Her zaman  yanımızda olan babamız bize burada da çok yardımcı oldu. Ayrıca instagram da  hastane çantası hazırlıyoruz yazdığımız   da yorum yapan arkadaşlarımın da söyledikleri aklımda alındığında onları da ekleyeceğim çantaya.  Tek valize herseyi doldurmaktansa bebek ve benim için iki valiz hazırladık. Gelelim listemize

BEBEK İÇİN

*30 adet bebek bezi
*Pamuk  ve ıslak mendil(ben pamuk kullanmaktan yanayım ama hastanede sıkıntı olmasın diye ıslak mendil de aldım)
*4 adet zıbın seti
*4 adet battaniye (yaz bebeği olacağı için çok kalın yada örgü battaniye almadım yanıma o yüzden sayı biraz fazla. Belki üşürse iki kat kullanabilirim)
*4 çift çorap
*Bebek önlüğü
*5 adet ağız bezi
*Biberon
*Pişik kremi
*Geleneksel yüz bezi ve sarılık örtüsü :)


BENİM İÇİN
*2 gecelik,2 takım pijama, 1 sabahlık

*Çorap ve terlik
*5 tane iç çamaşırı
*Emzirme çamaşırı ve aleti
*Şal(doğum yaptıktan sonra üşüyebilirmişim)
*Ped
*Yedek atlet
*Emzirme önlüğü(devlet hastanesin de doğum yapacağım ve odayı kimlerle paylaşacağımı bilmiyorum)
*Lohusa tacım(tabiki olmaz sa olmaz)
*Eve dönüş kıyafeti
*Diş fırçası, macun, toka, tarak ve makyaj malzemelerim. 
*Ve en önemlisi hastane dosyası

İşte bizim hastane çantamız da bunlar var. Ben hastaneye evi de taşısam mutlaka eksik birşeyler olacaktır. O yüzden çok kafa yormuyorum. Aslında ben 1 2 hafta daha ertelerdim bu çanta meselesini ama annem ve arkadaşlarım çok ısrar edince mecbur kaldım. Sanki cantayı hazırlayınca Mustafa Ata da erkenden gelecekmiş gibi hissediyorum. Lütfen oğlum zamanını bekle. Ayrıca biryerlere oğlum yazmak ne güzel bir duyguymus. Allah isteyen dileyen herkese yaşatsın.
Ayda'dan Sevgiler
Beni instagram hesabımdan takip etmek için


25 Mayıs 2016 Çarşamba

***GEBELİĞİM DE 33.HAFTA***



Herkese merhabalar

33.haftamız diğer 30 lu haftalardan farklı değildi. Yine kramplar yine tuvalet nöbetleri :) Artık gitgide ağırlaşıyorum... Gerçi çok fazla kilo almadım ama yine de topuklarım sürekli uyuşuk halde... Gece uykuları hala bölük bölük kaç kere uyanıyorum hatırlamıyorum bile :) Oğlum sürekli hareket halinde gören karnımda inşaat var sanır :)
Oğlumuz gelmeden her yerde onun eşyaları var evdeki varlığı şimdiden hissediliyor.  Benim mutluluğuma ortak olan arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler
Emzirme önlüğümüz de hazır...  Cici annemiz Sevil'in hediyesi.. Cici annemizde onu heyecanla bekliyor

Sevi Bebe Müslin battaniye ise canım arkadaşım Bircan'ın hediyesi nam-ı değer Bircan'ın Renkli Dünyası.  Bircan'ı takip etmek için

 Ulu Önder ve oğlumun ismini aldığı Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere armağanı  olan  19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını oğlum ile birlikte kutladık minnettarız Atam

Ve gelelim 20 Mayıs doktor kontrolümüz. Herşey çok şükür yolunda.. Nst ye girdik orda da herhangi bir sıkıntı yok. Ama söyle bir durum var ki beni bu zamana kadar doktorlarım hep sezaryan ile doğum fikrine hazırladılar. Şimdi ise normal doğum yapabileceğimi hatta yapmam gerektiğini söylüyorlar anlayacağınız benim kafa iyice karıştı. Korkuyormuyum evet hemde çok ama ne yaşamam gerekiyorsa sanırım onu yaşayacağım.
Hastaneden çıktığımız da ise trafik kazası yaptık. Daha doğrusu biz yolumuzda giderken bize minibüs çarptı. Çok şükür ki bizde birsey yok ama eşimin bir hamlesi ile kurtulduk diyebilirim. Cana geleceğine mala gelsin dedik Allahaısmarladık. Ama lütfen şu TRAFİK KURALLARINA UYALIM. 
 Gelelim 21 Mayıs.. Benim doğum günüm 30 yaşımı bitirdim.  Ve yeni yaşımda oğluma kavusacağım. Ama canım arkadaşlarım sürprizleri ile dünkü kazayı bana çoktan unutturdular. Iyiki varlar. 


Ve bana blogumdan instagram hesabımdan ulaşan tüp bebek tedavisi gören arkadaşlarım. Beni o kadar mutlu eden haberler veriyorlariki ben demiştim bu sene bol bebekli bir yıl. Hepimiz mutlu sağlıklı güzel günler de kavuşalım bebeklerimize. 

Benden şimdilik bu kadar 33.haftayı bitirdik 34.haftaya giriyoruz. Bakalım bizi bu hafta neler bekliyor

Ayda'dan Sevgiler
Beni instagram hesabımdan takip etmek için 












16 Mayıs 2016 Pazartesi

*** GEBELİĞİM DE 32.HAFTA***





Herkese merhabalar

Ne yazık ki 31.hafta yazım babaannemin vefatı nedeniyle yazılamadı. Seni beklerken bir sürü canımızı kaybettik canım oğlum .. Hamileliğimin keyifli geçen zamanlarından sonra 3.trimester sürekli üzüntü ve cenaze ile geçiyor... Umarım doğum yapana kadar bir kişiyi daha kaybetmeyiz..
Artık gitgide büyüyen yerine sığmayan bir bebek bekliyorum... Geceleri bölük bölük uykularla boğuşuyorum... Bacak kramplarım artıyor. Bazen kollarımdan gücümün kesildiğini hissediyorum. Ve sürekli açım :) Bazen yataktan kalkıp yemek yemek istiyorum ama sonra yat ayda yerine deyip içimdeki canavarı uyutuyorum. Vücudum ağırlaştığı için topuklarım uyuşuk halde.


Ama işin birde eğlenceli kısmı var ki beni benden alan.. Bebeğimin dolabı geldi kıyafetler yıkandı ütülendi ve asıldı. Şimdi her fırsatta eşim ile birlikte onun odasındayız... 

Çok eğleniyoruz :) Hayaller kuruyoruz...
Güzel günler bizi bekliyor diye umut ediyoruz...
Yarın 33.haftaya giriyoruz.. 20 Mayısta doktor kontrolümüz var bakalım neler duyacağız.

Şimdilik bizden bu kadar.
Ayda' dan Sevgiler


7 Mayıs 2016 Cumartesi

***GEBELİĞİM DE 30. HAFTA***




Herkese merhabalar
30. haftayı da anlımızın akı ile bitirdik çok şükür.  Bu hafta yine bol hareketli bol uykusuz bol yorgun bir hafta geçirdim... Çünkü oğlum geceleri sürekli hareket halinde ve ben uykuya dalamıyorum. Sanırım bu gelecek günlere hazırlık..Ayrıca ikide bir tuvalete yetişme çabası da cabası :)Bu  hafta doktor kontrolümüz vardı. Gittik gördük her şey çok yolunda kilosu boyu her şeyi normal çok şükür. Ultrasonda da gördük ki eli ayağı durmayan bir bebek geliyor.. Artık kontroller 3 haftaya düştü sanırım bundan sonra azala azala görüş günleri daha sık olacak :) 
Neyse zaten görmeyince de özlüyorum... 
Bizden bu hafta bu kadar ama artık önümüzdeki günler daha heyecanlı olacak...Çünkü tüp bebek olduğu için erken gelme ihtimali var. O yüzden artık kıyafetler yıkayıp ütülenecek hastane çantası hazır edilecek.. Hadi ben kaçtım çok isim var tutmayın beni :)
Ayda'dan Sevgiler

NOT: 30.hafta fotoğrafı çektirmeyi unutmuşum :)
Ama siz beni instagram hesabımdan takip etmek isterseniz