Herkese merhabalar,
Tarifini nefis yemek tarifleri uygulamasında bulmuştum. Son zamanlarda favori tarifim arasına girdi... Hem sadece yapıldığı gün değil ertesinde de kolay bayatlamıyor. Şimdi tarifine geçelim..
Malzemeler:
Hamuru için
1 Su bardağı süt
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 Adet yaş maya
1 Tatlı kaşığı tuz
4 Yemek kaşığı şeker
1 Yumurta (akı hamura, sarısı üzerine )
Aldığı kadar un
İç Malzemeler
Beyaz peynir
Maydanoz
''Siz farklı bir içte yapabilirsiniz... laf aramızda patatesli de güzel oluyor''..
Öncelikle sütü ısıtıp hamur yoğurma kabına alalım. Üzerine yaş maya ve şekeri ilave edelim... Maya iyice eridikten sonra diğer malzemeleri teker teker ekleyip çok katı olmayan bir hamur yoğuruyoruz... 1 saat kadar mayalanması için üzerine bir bez örtüp bekliyoruz. Hamur iki katına çıkıyor. Daha önce hafif yağladığımız elimizle hamura ve poğacalarımıza şekil veriyoruz. 175'derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz....
Umarım beğenirsiniz çünkü gerçekten çok lezzetli oluyor... Ben hatta fazla gelenleri buzluğa atıp daha sonra çıkardığımda da yeni pişmiş gibi taze poğacalarım oluyor...
AFİYET OLSUN
Ayda'dan Sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder