13 Mart 2019 Çarşamba

ÇİLEKLİ TART KEK


Çilekli tart Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:
2 yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı ılık süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
2,5 çay bardağı un,

Kreması için:
1 yumurta sarısı,
2 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı şeker,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 vanilya,
2,5 çorba kaşığı un

Üzerine
Çilek ve Hazır çikolatalı sos

Öncelikle keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
Üzerine ılık süt ve sıvı yağı ekleyip şeker eriyene kadar iyice karıştıralım.
Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
Kek hamuru kıvamında homojen bir karışım elde edelim.
Yağlanmış ve çok az unlanmış tart kalıbımıza harcımızı dökelim.

Önceden ısıttığımız fırınımızda 180 ‘C de 30 dk kadar pişirelim.
Her fırının pişirme süresi farklılık göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var. Pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla anlayabiliriz. Kürdan temiz çıkıyorsa kekten pişmiştir:)
Fırından çıkardığımız kekimizi ılımaya bırakalım.

Kreması için bir tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını alıp karıştıralım.
Kıvam alıncaya kadar pişirelim.
Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
Soğumaya bırakalım. Arada karıştıralım ki üzeri kaymaklanmasın.
Kek soğuduktan sonra kalıptan ters çevirelim ve kremayı üzerine dökelim. Daha sonra çilek ve çikolataya sosuyla süsleyelim. Biz taze meyve yemeyi sevdiğimiz için bu şekilde yaptım. Siz çileklerden sosta yapabilirsiniz. Ya da zamanınız yoksa hazır meyveli soslardan da kullanabilirsiniz.






Denerseniz benimle de yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın
Beni instagram hesabımdan da takip etmek isterseniz
Sevgiler Ayda'dan 
🍓🍓🍓

1 yorum: