Aranızda kabak tatlısı sevmeyen var mıdır bilmiyorum ama.Ben görünce mutlaka alır ve yaparım.. Malum şimdi mevsimi pazarda manavda her yer de kabak bulmak çok kolay.
Zaten faydasını anlatmakla bitiremem ama içersin de A,B,C,E vitaminleri var.asıl önemlisi de içindeki Beta-Karoten sayesinde bir çok kanser türüne karşıda vücudumuzu koruyor.
Gelelim tarifine
....
1 kilo bal kabağı
2 su bardağı seker
2 çubuk tarçın
1 küçük çay bardağı su
Yapılışı ise çok basit.Akşamdan kabakları doğrayıp üzerine şeker döküp bekletenler var ama ben hiç o yöntemi denemedim :)
Kabakları soyup üzerine şekeri ilave edin. Suyu da ekledikten sonra çubuk tarçını da atıp ocağa koyuyoruz.. Kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.Üzerini ceviz veya fındıkla süsleyebilirsiniz:)
Afiyet olsun
Not: şekeri oranını isterseniz arttırıp azaltabilirsiniz. Çünkü ben çok tatlı sevmiyorum
Ayda'dan Sevgiler
Şekerle beraber bal da ekleyince çok güzel oluyor. Denemek isterseniz :)
YanıtlaSilTabi ki denemek isterim.... bir sonrakinde mutlaka balda ekleyecegim... teşekürler:)
Sil