2 Ocak 2018 Salı

MUSTAFA ATA 18 AYLIK




Herkese Merhabalar 

Canımın içi oğlum artık 18 aylık Son 3-4 aydır aylık gelişimini yazamadim. Birbirinin tekrarı yazılar olmasını istemedim o yüzden genel bir 18 ay yazısı yazmaya karar verdim. 

Mustafa Ata anne sütü almaya devam ediyor. Ama son 3 gün öncesine kadar da bütün öğünleri güzelce yiyordu. Ufak bir bağırsak enfeksiyonu geçiriyor yüzden biraz iştahsız inşallah en kısa sürede düzelir. Çünkü her anne gibi bende Mustafa Ata birşey yemediğinde çok üzülüyorum. 

Şuanda gayet güzel yürüyor, koşuyor, hopluyor, zıplıyor, tırmanıyor... Hatta bugun itibari ile yatağından inmeyi de öğrenmiş gece iki kere trabzanlarda yakaladım. Artık büyüyen beşik ile vedalaşacağız sanırım çünkü inmek için yaptığı hareketler beni çok korkuttu kendine zarar verebilir. 

Bize istediğini anlatabiliyor.. Tabiki uzun uzun cümleler kuramıyor. Ama anne gitti bana gitti anne su... Yani istediğini gayet güzel anlatıyor en son öğrendiği kelime ise "maymun" ve "robot" 

Oyuncakları şuanda çok ilgisini çekmiyor çünkü evde yaramazlık ve muzurluk peşinde.. Oyuncaklarla sadece benimle ve babasıyla birlikteyken oynuyor. Şuanda en sevdiği şey birşeyler karalamak ve benim çıkardığım balonları yakalamak... Kalemlere dayanamıyor hemen yazmak istiyor hatta koridorda bir duvarımızı karalamış. Babası ile birlikte ona bir duvar ayırmaya karar verdik. Zaten taşınırken evi boyayıp çıkacağız o yüzden çok sorun olacağını sanmıyorum 

Şuanda 18 ay aşılarını olmadı. Yarın aşılarını da olacak umarım sorunsuz atlatırız

Hayvanları çok seviyor. Bir çok hayvanı sesleri ile tanıyor buna kaplan maymun da dahil.. Yanlız file nedense öydü diyor.. 

Uyku düzeninde ise değişen hiçbir şey yok hala ara ara uyanıp emiyor. Ayda bir yada iki gece falan bir kere uyanırsa kendimi şanslı hissediyorum ama emmek için uyanmasa bile su içmek için mutlaka uyanıyor. Uyku düzenini nasıl sağlayacağımı hiç bilmiyorum. 

Sıcak ile soğuk ayrımını yapıyor. Annecim bak bakalım kalorifer yanmışmıdediğimde gidip bakıyor. Ya da dışarı çıktığımız da hava soğuksa ellerini birleştirip uhhhhww diye ses çıkarıyor anlıyoruz ki soğuk.. 

Her annenin kabusu ve her çocuğun bir şekilde kıyısından geçtiği iki yaş sendromu denilen baş belası bizi de buldu. İstediği olmadığında ağlıyor öfkeleniyor bize kızıyor hatta elinde olan şeyi atıyor. Elimden geldiğinde sakin kalmaya çalışıyorum ama bazen huniyi kafama takmak istiyorum. Böyle zamanlarda da ilgisini başka yöne cekmeye çalışıyorum çoğu zaman ise yarıyor. Ama genelde uykusu geldiği zamanlarda mızmızlık artıyor. 

Bu arada Mustafa Ata basketbol izlemeyi de çok seviyor eve oynasin diye oyuncak bir pota ve top aldık şimdi de babası seyrederken oturup izliyor. Bu durumdan en çok babası memnun tabi ki. 

Birde favori şarkılar var 

" Arı vız vız" 

Çiçek balını kısmını "çice duh duh duh" diye söylüyor 

" Ay dede" 

"Otobüsün tekerleği yuvarlak" 

Ve "Charlie ile sayılar" 



Bizde durumlar böyle.. 

Ay 18 ,yaş 1.5 ile yolumuza devam ediyoruz... 

Düşe kalka büyüyor, öpüyor, bana ellerini öptürüyor, bazen ağlıyor bazen yaptıklarıyla beni ağlatıyor.. Ama her anını dolu dolu yaşayıp tadını çıkarıyorum.. Ve hep dua ediyorum.. 
Tanrım bir yerler de evlat için dua edenlerin duasını boşa çevirme... 
Sevgiler Ayda'dan 
Beni İnstagram hesabımdan da takip etmek için

2 yorum:

  1. bu zamanlar o kadar kıymetli ki, benim küçük kızım da 3 yaşını doldurdu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaaa maşallah kızınıza her anları ayrı güzel değil mi😊

      Sil