3 Mayıs 2018 Perşembe

KISACIK BİR BURSA- TOPHANE GEZİSİ



Herkese merhabalar
Geçtiğimiz günler de bir akrabamızın düğünü  için Bursa'ya gitmiştim. Eşimin eğitim için Ankara'da olması sebebiyle dolu dolu gezemesem de dönüş yoluna başlamadan Bursa'yı tepeden gören Tophane'ye çıktık.




Bursa Tophane, şehrin tam merkezinde bulunan tarihi ve turistlik bir yer. Tophane'yi özel yapan unsurlardan biri tarihi saat kulesi ve Osman Gazi ile oğlu Orhan Gazi'nin türbelerinin burada yer alması.. Bursa'nın her yerinden duyulan ramazan topu atışlarının da yapıldığı yer olan Tophane'nin yemyeşil bahçesinde çayını ve kahvenizi yudumlayabileceğiniz cafeler ve ünlü restoranlar var.














Tophane'de bulunan tarihi saat kulesi ilk olarak Sultan Abdülaziz döneminde yaptırılmış ancak 1900'lü yıllara gelene kadar bilinmeyen bir tarihte yıkılmış. 1904 yılında saat kulesinin yapımına tekrar başlanmış, 31 Ağustos 1905'te tamamlanarak II. Abdülhamit'in tahta çıkışı şerefine, 31 Ağustos 1906 günü Vali Reşit Mümtaz Paşa tarafından törenle hizmete sokulmuş.


Ulu Cami'ye de gittik ama havanın kararması ve etrafın da ki kapalı çarşıların, mağazaların kapanması sebebiyle çok gezemedik. Yine de  iki fotoğraf çekebilmişim.😊



İşte  böyle kısacık minicikte olsa bir gezi yazısı yazabilmiş olmanın mutluluğu var üzerimde.
Bi aksilik olmaz sa Temmuz ayından yeniden gideceğim Bursa'ya o zaman yanımda eşimde olacağı için rahat rahat gezer. Uzun bir bursa yazısı yazabilirim.
O zamana kadar kendine iyi bak Bursa😊

Beni İnstagram'dan takip etmek için 

 Sevgiler Ayda'dan
💛💛💛











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder