29 Eylül 2015 Salı

***TARİF***GÜLLAÇ SARMA***

Herkese merhabalar....

Bugün mutfakta ramazandan kalan 4 adet güllaç yaprağı ile güllaç sarma yaptım....
...
Malzemeler:
4 adet Güllaç yaprağı
Yarım kilo süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket vanilya
Ceviz
...
Öncelikle süt ve şekeri ocaģa alıyoruz.. ben uht süt olduğu için kaynatmiyorum. ..Sadece şeker eriyene kadar ılıtıyorum. Sonra bir büyük tepsi içinde güllaç yapragimizi alıyoruz üzerine kepçe yardımıyla süt döküyoruz. Güllaç yumusadiğinda üzerine ceviz serpistirip gül böreği sarar gibi sarıyoruz... Diğer 3 yaprağı da bu şekilde sardıktan sonra tencere dibinde kalan sütü güllaçlarimizin üzerine döküyoruz...
Buzdolabında 2 3 saat dinlendikten sonra afiyetle yiyoruz....
Ayda'dan Sevgiler...

1 yorum: