28 Aralık 2016 Çarşamba

***MUSTAFA ATA 6 AYLIK***


Herkese merhabalar.Canımın içi oğlum bugün 6.ayına girdi. Zaman nasıl da su gibi aktı geçti. Onu beklerken zaman kaplumbağa hızın daydı ama oğlum büyüdükçe günler günleri kovalıyor. Bugün güne 6. ay aşılarını olmakla başladık ve çok keyifli değildi doğal olarak neyse ki her şey onun sağlığı için

Gelelim konumuza her gün Mustafa Ata ile ilgili sorular soruluyor bende elimden geldiğince cevaplar veriyorum


Mustafa Ata 3950 gr, 51 cm ve 39 haftalık olarak sezaryen ile dünyaya geldi.Genel sağlık durumu iyiydi ama üç gün sonra verdiğimiz topuk kanında Yenidoğan Sarılığı olduğu ortaya çıktı ve bir gece fototerapi altında kaldı. Oğlumun göbeği hastanede düştü :) 
 İlk başta hemen sütüm gelmedi ama hastanede ki hemşirenin tavsiyesi ile Humana Still Tea Emziren Anneler İçin çayından içmeye başladım.  Ve aynı gün sütüm arttı ,Mustafa Ata'nın da sarılık değerleri düşmeye başladı. Bu benim için çok önemliydi oğlumun anne sütü almasını istiyordum. Havanın yaz da olması sebebi ile günde 5 litreye yakın su içtim ki bence sütü arttıran en önemli şey uyku ve bol bol içmek :) 

Daha önce gaz ile ilgili sorular soruldu ne kullandığım merak edildi. Çok şükür  Mustafa Ata gazlı bir bebek değildi.Ben herhangi bir ilaç ve damla kullanmadım. Rezene de içirmedim. Çünkü Mustafa Ata emerken bırakıp gazını çıkarıp emmeye devam ediyordu😄 Bu arada 5 ay boyunca sevi bebe çok amaçlı yastık üzerinde yatırdım. Bence buda gaza bir çözüm.

Gelelim uyku düzenine💙
Mustafa ata sarılık olduğu dönemler dışında hiç bir zaman uykuya düşkün bir bebek olmadı. 30 Günlük falanken gece gündüzü ayırt etmeye başladı. Gündüzleri bir emdiğinde uyuyorsa 2. emmede uyanık oluyordu. Ama geceleri her uyandığında emiyor ve uyumaya devam ediyordu.
Ta ki şu saatlerin alınmamasına kadar.. Sabahlar aydınlanmak bilmediğinden akşamda erkenden uyumak istiyor bazen gecenin 3ünde 5inde ayakta olabiliyor. Her zaman değil ama bazen sapmalar olabiliyor 😀😁 Bir de nedense hep dolunay dönemine denk geliyor 😁 Evimiz de minik bir kurt adam var

Bu arada Mustafa Ata tam 100 günlükken sünnet  oldu.İlk çişini yaparken çok ağladı ama sonra gün içinde kendini topladı.Bir de ertesi gün bir kere inanılmaz ağladı ve çok çaresiz kaldım hatta o an pişman bile oldum. Sonrasında bir daha ağlamadı 2 gün için de de normale döndü 😂

Ve tabi ki beslenme
Şuan kadar sadece anne sütü ile beslendi. Herhangi bir mama kullanmadım. Sadece ağzında pamukçuk oluşmasından dolayı bazen su verdik o kadar. 5. aydaki doktor kontrolümüzde doktorumuz yiyeceklerin tadına baktırmanın ek gıdaya geçtiğimiz de bana fayda sağlayacağını söyledi bende onu uyguladım. Ama asla öğün olarak değil sadece tatlarını biliyor ve halinden çok mutlu 😀
bundan sonra ek gıda serüvenimiz de başlıyor. Aslında gönlüm BLW den yana ama içimde ki Türk annesi hislerim de ağır basmıyor değil. Deneyerek en doğru beslenme şeklini bulacağıma inanıyorum. 
Diş belirtileri çıkmaya başladı ama hala çıkmış bir dişi yok
Doktorumuz alt 2 dişi gördü çıkmasını bekliyoruz. Diş huzursuzluğu yaşıyoruz. Ve havuç inanılmaz rahatlatıyor. Doktoru birde diş etlerine sürmek için jel verdi ama daha kullanmadık.

Mustafa Ata şuan da
💙Destekle oturabiliyor(Desteksiz de oturduğunu gözlemliyorum)
💙Oyuncakları ile oynayabiliyor
💙İstediği yere istediği şekilde dönebiliyor 
💙Sürünüyor(Her zaman bıraktığımız yerde bulamıyoruz)
💙Yemeklerin tadına bakıyor
💙Banyo yaparken çok mutlu
💙Şen kahkahalar atıyor
💙Yabancıları ayırıyor 
💙Sevindiği şeyleri belli ediyor
💙Fotoğraf çekilmeye bayılıyor(Neden acaba :))
💙Ellerini tutunca önce oturuyor sonra ayağa kalkıyor
💙Suluğunu kendi tutup kendi suyunu içebiliyor

Şimdilik benden bu kadar
Sevgiler ayda'dan
Beni intagram hesabımdan da takip etmek için



💙
💙
💙
💙
💙
💙

2 yorum: