6 Aralık 2017 Çarşamba

NUTELLA :)


Herkes merhabalar
Nutella benim çocukluğumdan bu yana ve özellikle hamileliğimde çok sık tükettiğim bundan dolayı da sürekli eleştirildiğim ürünlerin başında gelir. Çünkü sürekli onun içinde şu var bu yok diye merak konusu olan Nutella'yı birde blog yazarı olarak incelemek için bana gönderen '' Fikri Mühim'e de ayrıca bir teşekkür ederim. Sayelerinde hem araştırdım hem okudum hemde sevdiklerimle bu lezzeti paylaştım 
Şimdi bu yazıyı okuyan ve  Nutella'nın için de ''palm yağı'' var diye içinden geçirenler mutlaka ki vardır. Öncelikle yapılan araştırmalara göre palm yağının insan sağlığı üzerinde kanıtlanmış herhangi bir olumsuz etkisi yok.Tabi ki doğru işlenmediği ve kullanılmadığı durumlar da her yağ gibi palm yağı da zararlıdır diye düşünüyorum. Ama Nutella bu konu da kendine güveniyor. 
Hatta bende yeni öğrendim palm yağı dünyada en fazla kullanılan bitkisel yağmış. Asya ve Afrika'da yemek yapımında kullanılıyormuş.😃
Gelelim fındığa... 
Nutella için fındık her zaman önemli bir malzemedir. İkinci Dünya Savaşından sonra kakao bulmakta sıkıntı yaşanınca Ferrero kakaolu tarife fındık katma fikrini buluyor. Ve 1946 yılında tarif ortaya çıkıyor.
Manisa'da ki fabrikalarına gelen %100 Türk fındıklarını kendi bünyelerinde işliyorlar. Tarife uygun hale getiriyorlar
Nutella'nın içinde sadece Batı Afrika'dan gelen çekirdeklerden elde edilen kakao kullanılıyor. Tabi ki işleme yine İtalya ve Almanya'da ki fabrikalar da Ferrero tarafından yapılıyor.
Türkiye'de üretilen Nutella'da %100 şeker pancarından elde edilen şeker kullanılıyor.
Ayrıca bir çok sertifikaya da sahip. Özellikle çok merak edilen helal sertifika da bulunuyor. 
Sertifikaları buradan görebilirsiniz

Siz de merak ettiğiniz şeyleri NUTELLA' nın sayfasına araştırıp okuyabilir hatta direk soruda sorabilirsiniz.


Bana bu deneyimi yaşatan , sevdiklerimle paylaşmamı sağlayan Nutella ve Fikri Mühim'e çok teşekkür ederim😍

Beni instagram hesabımdan da takip etmek isterseniz

Sevgiler Ayda'dan
💚💛💜

2 yorum: